fbpx

Kedves Résztvevők és Érdeklődők!

Már csak pár nap, és itt a IV. Füstös Nyúl Kupa 2022, amire összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és a leggyakoribb kérdéseitekre a válaszokat.

Ha valamely kérdésetekre alább nem kaptatok választ, írjatok kérlek az info@fustosnyul.hu címünkre!


Megközelítés:

  • Autóval a legegyszerűbb navigációval A TREZOR felé venni az irányt.
    Parkolás a Trezor főbejárata mellett az M0-ás felüljáró alatt.
  • Tömegközlekedéssel: a H6 HÉV-el a Közvágóhídtól (30 percenként) a Dunaharaszti felső megállóig, onnan rövid sétára található a dunaparti versenyhelyszín. Pontos térképet találtok a www.fustosnyul.hu alján.

Érkezés:

  • Kiállítók és versenyzők 7:00 és 9:00 közöttfoglalhatják el a kijelölt helyeiket és állíthatják fel sátraikat, a gépjárművekkel 9:00-ig el kell hagyni a versenyterületet.
  • Cook’s “Meating” és Steakválasztás 10:00-kor kezdődik, ezen kérjük az összes versenyző megjelenését, itt ismertetjük a szabályokat és kapjátok meg a beadó dobozokat.
  • Látogatói kapunyitás 10:00
  • Bíróknak a Bírói eligazítás és képzés 11:00-13:00 között kerül lebonyolításra, kérjük a regisztráció miatt legkésőbb 10:30-kor jelenjetek meg a helyszínen.
    A bírók egész napra legalább 11:00 és 18:00 közötti elfoglaltsággal számoljanak.

Mit hozzak magammal?

  • Mindenki: Időjárásnak megfelelő ruházatot, a regisztrációtok visszaigazolását.
  • Versenyzők: Gumikesztyűt mindenképpen. Mi (a steak kategóriában indulók 2 db steakjén kívül) kizárólag 3x3m versenyterületet és a beadó dobozokat biztosítjuk számotokra, ezen felül mindent nektek kell hoznotok (sátor, sütő, fűszerek, oldalas és/vagy hamburger alapanyagok, asztal, szék, hűtőtáska, tüzelőanyag, tűzoltó anyag, pálmafa, hawaii mintás kötény, stb).  

Mekkora a beadó doboz?

  • A habdobozok pontos típusa BFG MB-1, névleges mérete 24x21x7cm belső hasznos mérete kb. 18x12x6cm.
  • A doboznak teljesen le kell záródnia a hamburgerrel vagy az oldalasokkal!
  • A hamburgerből két hamburgert kell beadni, az egyiket egészben, a másikat négy részre vágva.
  • A sertésoldalasból legalább hat darabot kell beadni, mindegyik darabban csonttal együtt.

Mi lehet a beadott dobozban?

  • A steak beadó dobozban az általunk biztosított alu korongon és a medium/közepesre sütött steaken kívül más (köret, szósz, zsineg, pálca, stb.) nem lehet. A steakre sütött grillrács minta és az olvadt fűszervaj engedélyezett, de nem kötelező.
  • A hamburger dobozban a hamburger részek 1-1 darab pálcával függőlegesen rögzíthetők, de ezek a dobozt nem szúrhatják át, és láthatónak kell lenniük, hogy a bírákat se szúrják át.
  • Az oldalas kizárólag sertés oldalas lehet, “spare ribs” “st. louis” vagy “baby back ribs” vágatban. Az elkészítés történhet bármilyen technikával, nem kötelező BBQ jellegű oldalast készíteni. 
  • A hamburger és oldalas dobozban a díszítés / zöldköret opcionális, és nem képezi a megjelenés pontszám részét.

Mit várnak a bírók a hamburger / oldalas kategóriában?

  • Hogy gusztusos és étvágygerjesztő, remek állagú és ízletes beadott versenyműveket kóstolhassanak.
  • A hamburgernél a kreativitás, az oldalasnál az állag külön pontozott szempont.

Milyen szempontok alapján pontoznak a bírók?

  • Steak – Átsütöttség, Íz, Állag, Megjelenés és Összhatás
  • Hamburger – Megjelenés, Kreativitás, Íz és Kivitelezés
  • Ribs és Kids ‘Que – Megjelenés, Íz, Állag és Összhatás

Mikor kapjuk meg a steakeket?

  • 10:00 és 11:00 között a Cook’s Meating / Steakválasztáson

Mikorra kell elkészülni az adott kategóriában?

Beadási / Turn-in időpontok:

  • Kids ‘Que: 14:00-14:20
  • Hamburger: 15:00-15:30
  • Steak: 16:00-16:30
  • Ribs: 17:00-17:30

Kutyát hozhatok magammal?

  • Mi kutyabarátok vagyunk. Ha ő is barátságos, sok szeretettel látjuk, de kérlek legyen nálad kakizsák / póráz / szájkosár, ha hogy ne legyen semmi kutya-konfliktus.

Eredményhirdetés mikor lesz? 

  • 19:00-re tervezzük.

Hajóval érkezhetek?

  • Csak ha nagyon menő vagy és csak a kikötés idejéig állsz meg.

Van-e lehetőség a helyszínen jegyvásárlásra?

  • Jegyet kizárólag online, a COOLTIX oldalon tudsz venni. Tizennégy év alatt a belépés ingyenes.

Mit tartalmaz a látogatói jegy?

  • Belépést a fesztivál területére, a színpadon és a kiállítók sátránál tartott bemutatókat és a zenés programokat.

Mit lehet a helyszínen enni?

  • MeatMasters és a Picigurman food truckja kitűnő BBQ, Grill és nemzetközi fogásokkal érkezik.

Mit lehet a helyszínen inni?

  • Fehér Nyúl Sörfőzde szinte teljes repertoárja és egy kifejezetten erre a versenyre főzött Smoky³ söre is biztosan csapon lesz. Üdítők és borok, röviditalok szintén várnak.

Kinek kell látogatói jegyet vennie?

  • Mindenkinek, aki nem versenyző, kiállító, szervező vagy bíró.

Miért korlátozzátok a jegyárusítást / belépést?

  • Mert a terület bár hatalmas, mégis véges a befogadóképessége .

Kell-e maszkot viselni?

  • Mindig kövesd az aktuális szabályozást a témában. Jelenleg a maszkviselés nem kötelező, ha mégis úgy éreznéd, hogy egészségi állapotoddal veszélyezteted a környezeted, egy maszk nem a világ vége.

Részt vehetek-e az eseményen lázzal, bármilyen felső-légúti, vagy fertőző megbetegedéssel?

  • Nem javasoljuk.
    Sajnáljuk, de nem szeretnénk senkinek sem az egészségét kockáztatni.

Ha esik, akkor is meg lesz tartva?

  • Hacsak az időjárás nem jár olyan heves széllökésekkel vagy esőzéssel, ami a résztvevők testi épségét veszélyezteti, a versenyt esőben, kánikulában, hóban vagy fagyban is megtartjuk.

Hol követhetem a híreket az eseménnyel kapcsolatban?

Ha sürgősen kapcsolatba kell lépnem veletek, hol érlek el titeket?

Tudok még nevezni valamelyik kategóriában?

Önkéntesnek jelentkeznék, mit tegyek?

Nem tudok eljönni, hol jelezzem?

Várunk sok szeretettel!

A Füstös Nyúl Csapata

Javasolt tartalom