fbpx

Kedves Résztvevők és Érdeklődők!

Már csak pár nap, és itt a Füstös Nyúl Kupa 2020, amire összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és a leggyakoribb kérdéseitekre a válaszokat.

Ha valamely kérdésetekre alább nem kaptatok választ, írjatok kérlek az info@fustosnyul.hu címünkre!


Megközelítés:

  • Autóval a legegyszerűbb navigációval a 2033 Dunaharaszti, Evezős u. 2. felé venni az irányt. Amint lefordultok a Dunaharaszti Fő útról és áthajtotok a vasúti aluljáró alatt, a parkolóhelyek megtalálásában közterületesek fognak segíteni. A kiállítók és a versenyzők részére egy külön parkolót tartunk fent, amit a 47°21’41.5″N 19°05’03.3″E koordináták alatt találtok, a többiek a pár perc sétára találnak helyet.
    Akinek nincs GPS-e, azoknak készültünk egy videóval: https://bit.ly/33ST3YH
  • Tömegközlekedéssel: a H6 HÉV-el a Közvágóhídtól (30 percenként) vagy menetrend-szerinti 655/660-as VOLÁNBUSZ járattal a Dunaharaszti külső megállóig, onnan rövid sétára található a dunaparti versenyhelyszín. Pontos térképet találtok a www.fustosnyul.hu alján.

Érkezés:

  • Kiállítók és versenyzők 7:00 és 9:00 közöttfoglalhatják el a kijelölt helyeiket és állíthatják fel sátraikat, a gépjárművekkel 9:00-ig el kell hagyni a versenyterületet.
  • Cook’s “Meating” és Steakválasztás 10:00-kor kezdődik, ezen kérjük az összes versenyző megjelenését, itt ismertetjük a szabályokat és kapjátok meg a beadó dobozokat.
  • Látogatói kapunyitás 10:00
  • Bíróknak a Bírói eligazítás és képzés 11:00-13:00 között kerül lebonyolításra, kérjük a regisztráció miatt legkésőbb 10:30-kor jelenjetek meg a helyszínen.
    A bírók egész napra legalább 11:00 és 18:00 közötti elfoglaltsággal számoljanak.

Mit hozzak magammal?

  • Mindenki: Maszkot, időjárásnak megfelelő ruházatot, a regisztrációtok visszaigazolását.
  • Versenyzők: Maszkot, gumikesztyűt mindenképpen. Mi (a steak kategóriában indulók 2 db steakjén kívül) kizárólag 3x3m versenyterületet és a beadó dobozokat biztosítjuk számotokra, ezen felül mindent nektek kell hoznotok (sátor, sütő, fűszerek, oldalas és/vagy hamburger alapanyagok, asztal, szék, hűtőtáska, tüzelőanyag, tűzoltó anyag, pálmafa, hawaii mintás kötény, stb).  

Mekkora a beadó doboz?

  • A habdobozok pontos típusa BFG MB-1, névleges mérete 24x21x7cm belső hasznos mérete kb. 18x12x6cm.
  • A doboznak teljesen le kell záródnia a hamburgerrel vagy az oldalasokkal!
  • A hamburgerből két hamburgert kell beadni, az egyiket egészben, a másikat négy részre vágva.
  • A sertésoldalasból legalább hat darabot kell beadni, mindegyik darabban csonttal együtt.

Mi lehet a beadott dobozban?

  • A steak beadó dobozban az általunk biztosított alu korongon és a medium/közepesre sütött steaken kívül más (köret, szósz, zsineg, pálca, stb.) nem lehet. A steakre sütött grillrács minta és az olvadt fűszervaj engedélyezett, de nem kötelező.
  • A hamburger dobozban a hamburger részek 1-1 darab pálcával függőlegesen rögzíthetők, de ezek a dobozt nem szúrhatják át, és láthatónak kell lenniük, hogy a bírákat se szúrják át.
  • Az oldalas kizárólag sertés oldalas lehet, “spare ribs” “st. louis” vagy “baby back ribs” vágatban. Az elkészítés történhet bármilyen technikával, nem kötelező BBQ jellegű oldalast készíteni. 
  • A hamburger és oldalas dobozban a díszítés / zöldköret opcionális, és nem képezi a megjelenés pontszám részét.

Mit várnak a bírók a hamburger / oldalas kategóriában?

  • Hogy gusztusos és étvágygerjesztő, remek állagú és ízletes beadott versenyműveket kóstolhassanak.
  • A hamburgernél a kreativitás, az oldalasnál az állag külön pontozott szempont.

Milyen szempontok alapján pontoznak a bírók?

  • Steak – Átsütöttség, Íz, Állag, Megjelenés és Összhatás
  • Hamburger – Megjelenés, Kreativitás, Íz és Kivitelezés
  • Ribs és Kids ‘Que – Megjelenés, Íz, Állag és Összhatás

Mikor kapjuk meg a steakeket?

  • 10:00 és 11:00 között a Cook’s Meating / Steakválasztáson

Mikorra kell elkészülni az adott kategóriában?

Beadási / Turn-in időpontok:

  • Kids ‘Que: 14:00-14:20
  • Hamburger: 15:00-15:30
  • Steak: 16:00-16:30
  • Ribs: 17:00-17:30

Kutyát hozhatok magammal?

  • Mi kutyabarátok vagyunk. Ha ő is barátságos, sok szeretettel látjuk, de kérlek legyen nálad kakizsák / póráz / szájkosár, ha hogy ne legyen semmi kutya-konfliktus.

Eredményhirdetés mikor lesz? 

  • 19:00-re tervezzük.

Hajóval érkezhetek?

  • Csak ha nagyon menő vagy és csak a kikötés idejéig állsz meg.

Van-e lehetőség a helyszínen jegyvásárlásra?

Mit tartalmaz a látogatói jegy?

  • Belépést a fesztivál területére, a színpadon és a kiállítók sátránál tartott bemutatókat és a zenés programokat.

Mit lehet a helyszínen enni?

  • MeatMasters food truckja kitűnő BBQ, Grill és nemzetközi fogásokkal érkezik.

Mit lehet a helyszínen inni?

  • Fehér Nyúl Sörfőzde szinte teljes repertoárja és egy kifejezetten erre a versenyre főzött Smoky² Rabbit söre is biztosan csapon lesz. Üdítők és borok szintén várnak.

Kinek kell látogatói jegyet vennie?

  • Mindenkinek, aki nem versenyző, kiállító, szervező vagy bíró.

Miért korlátozzátok a jegyárusítást / belépést?

  • Mert a jelenlegi szabályozásnak megfelelően maximum 500 fős lehet ez a rendezvény.

Kell-e maszkot viselni?

  • Minden olyan helyzetben, ahol szabad téren nem tudod biztosítani a legalább 1,5m távolságot a nem veled egy háztartásban élő, többi résztvevőtől, maszkot kell viselned.

Részt vehetek-e az eseményen lázzal, bármilyen felső-légúti, vagy fertőző megbetegedéssel?

  • Nem.
    Sajnáljuk, de nem szeretnénk senkinek sem az egészségét kockáztatni.

Ha esik, akkor is meg lesz tartva?

  • Hacsak az időjárás nem jár olyan heves széllökésekkel vagy esőzéssel, ami a résztvevők testi épségét veszélyezteti, a versenyt esőben, kánikulában, hóban vagy fagyban is megtartjuk.

Hol követhetem a híreket az eseménnyel kapcsolatban?

Ha sürgősen kapcsolatba kell lépnem veletek, hol érlek el titeket?

Tudok még nevezni valamelyik kategóriában?

  • A regisztrációkat már lezártuk.

Önkéntesnek jelentkeznék, mit tegyek?

Nem tudok eljönni, hol jelezzem?

Várunk sok szeretettel!

A Füstös Nyúl Csapata

Javasolt tartalom