fbpx

FONTOS FELHÍVÁS:

A jelenlegi határzár abba a nehéz helyzetbe hozott minket, hogy az SCA képviselőjének a részvételét nem tudjuk garantálni, így a legnagyobb igyekezetünk ellenére a Füstös Nyúl Kupa az idei évben sajnos, nem tud nemzetközi verseny lenni.

Az eddig jelentkezett résztvevőkkel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy az idei kupát hasonló díjazással és feltételekkel házi versenyként rendezzük meg, a hivatalos SCA versenyt pedig a következő évre halasztjuk.

Egyedül a bíróképzés folyamata változik nagyobb mértékben, ezzel kapcsolatban minden érintettet külön tájékoztatunk.

Ha azt szeretnéd, hogy ne neked kelljen örökké otthon sütnöd, itt az ideje megalapoznod a következő nemzedék versenyzőinek sikerhez vezető útját!

A harmadik Füstös Nyúl Kupa részeként 2020-ban gyerekeknek szánt Kids ‘Que (kb. “kölyök sütögetés”) kiegészítő kategóriában is indulhatnak ifjabb titánok az utánpótlásképzés jegyében.

A kategóriában 4-15 év közötti gyermeket nevezhetnek szüleik (vagy az őket szülői hozzájárulással felügyelő felnőttek) valamelyik felnőtt kategóriában történő nevezés mellett. Kérjük, hogy a rendezvény teljes ideje alatt legyen kijelölt felelős felnőtt segítsége és felügyelete minden gyermek versenyzőnek.

Versenykörülmények:

A versenyen mi biztosítunk minden nevezett ifjú versenyző számára két szelet sertéstarját, amelyikből az egyiket tetszőleges ízesítéssel kell elkészíteni a zsűri részére.

A felügyelő felnőtt segédkezhet az előkészületekben és a tűzgyújtásban/kezelésben/oltásban, azonban a fűszerezést és sütést a gyermeknek önállóan kell elvégeznie.

A tarja bármilyen hőforráson megsüthető.

Az eszközeitek részére 3 x 3 m versenyterületet biztosítunk, itt kell elférnie a sütődnek, sátradnak, asztalodnak és az elkészítéshez szükséges egyéb felszerelésednek.

A sertéstarját átsütött állapotban, köret és egyéb díszítés nélkül kell beadni, nem kötelező a klasszikus flekken ízesítésre törekedni, bármilyen fűszerezési irány követhető.

A dupla vak rendszerű értékelés során a bírók Megjelenés, Íz, Állag és Összhatás szempontok alapján pontozzák a beadott tarjákat, a legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt.

Minden Kids ‘Que kategóriában induló versenyzőnk részesül valamilyen díjban.

Időpont:
2020. szeptember 26. Szombat, 09:00 – 19:00

Pontos versenyrendet a helyszínen hirdetünk.

Helyszín:
Dunaharaszti, Dunapart
2033 Dunaharaszti, Evezős u. 2.
Parkolási lehetőség a versenyhelyszín közelében.

Részvételi díj:
3000 Ft/gyermek
Nevezési határidő: 2020. augusztus 31.

Az eseményre helyek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre.

A regisztrációt lezártuk.

Javasolt tartalom