fbpx

2023. július 1.

Juhász Ferenc Cultural Center (Juhász Ferenc Művelődési Központ)Biatorbágy, Baross Gábor u. 1, 2051

Egy gyönyörű nagydarab szaftos steak elkészítése nem csak a világ legkirályabb hobbija, de az SCA (Steak Cookoff Asssociation) nemzetközi szervezetének köszönhetően egy technikai sport is, amiben 5 kontinensen több mint 10.000 steaksütő versenyző méri össze a tudását különböző területi versenyeken és szorgosan gyűjtik a pontokat egész évben, hogy a legjobbak megmérettessék magukat évente egyszer a texasi világbajnokságon.

A Fehér Nyúl Sörfőzde, a Fehér Nyúl BBQ Team és a Picigurman BBQ közös szervezésében 2023. július 1-én megrendezésre kerül a Füstös Nyúl Kupa 2023 Magyar Bajnokság égisze alatt, a 2023 -as szezon második magyar hivatalos Füstös Nyúl SCA Steaksütő Versenye. Az idei verseny programját újra az amerikai hagyományokhoz hűen további kategóriákkal bővítettük. Így válik ez a nap egy igazi családi programmá, hiszen a Ribs és Hamburger kategória mellett szokásos módon Kids ‘Que (gyermek verseny) is lesz, azaz a fiatalok is megmérkőzhetnek egymással.

Természetesen a verseny pontszerző esemény, több szempontból! Az idei évben 6 (három dupla verseny) steak versenyt szervezünk, melynek második állomása Biatobágyon a Juhász Ferenc Cultural Center (Juhász Ferenc Művelődési Központ)-ban [Biatorbágy, Baross Gábor u. 1, 2051] lesz. Az idei évben először Magyar Bajnokot fogunk avatni a szezon végén szeptemberben! Nem mellesleg a steak kategória abszolút nyertese nemcsak a fődíjat viszi, de elnyeri a Golden Ticketet is, mely a meghívás a Texasban, Forth Worthban megrendezésre kerülő SCA világbajnokságra.

Ha érdekel a műfaj, kipróbálnád magad és szeretnél nevezni, májustól havonta indítunk képzéseket, ahol megmutatjuk hogyan készül el egy rib-eye steak versenystílusban. Végig vesszük az alapvető szabályokat, a húsválasztást, az előkészítést, valamint a sütés különböző technikáit. Természetesen az itt szerzett tapasztalatokat a hétköznapi sütéseiteknél is tudjátok alkalmazni.

A Füstös Nyúl Kupa hagyományait követve, egy olyan kísérő rendezvényt szervezünk, ahol a grill- és BBQ szakma képviselői a hazai gyártók és forgalmazók, valamint a vendéglátósok is megmutathatják termékeiket és szolgáltatásaikat a közönségnek.

Az érdeklődőknek szórakoztató programokkal és előadásokkal készülünk.

A jó sör, a jó hús és a tiszta füst szentháromsága fogja kísérni a rendezvény minden pillanatát.

Fehér Nyúl BBQ TEAM és a Picigurman BBQ
a Füstös Nyúl Kupa szervezői

Javasolt tartalom